INSTAGRAM u borbi protiv online nasilja?

Prošlog meseca Instagram je objavio da uvodi novu funkciju koja će da obaveštava korisnike onoga trenutka kada se njihovi natpisi na fotografiji ili videu mogu smatrati uvredljivima.Zatim im taj isti Instagram “pruža šansu”  da “preispitaju svoje reči” pre objavljivanja.

Jasno nam je da svaka kompanija treba da bude društveno odgovorna, da se bori protiv nasilja, naročito kompanija ovog tipa. Ali da li je zaista tako? Koliko je Instagram u stanju da prepozna sve negativne reči, komentare i uvrede? I zašto se to odnosi samo na postove, a ne i na komentare? Da li je njihov bot u stanju da prepozna sve “sofisticirane” načine uvreda

Kao deo naše dugoročne posvećenosti da vodimo borbu protiv internetskog maltretiranja, razvili smo i testirali AI koji može prepoznati različite oblike maltretiranja na Instagramu. Ranije ove godine pokrenuli smo funkciju koja obaveštava ljude kada njihovi komentari mogu biti smatrani uvredljivim pre nego što budu objavljeni. Rezultati su obećavajući i otkrili smo da ove vrste pritiska mogu podstaći ljude da preispitaju svoje reči kada im se pruži prilika.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *