Digitalna pismenost i SOFA projekat

Beogradski centar za ljudska prava|BCHR organizovao je izvanredan projekat.
SOFA – Solidarity First Aid.
Bilo mi je zadovoljstvo da učestvujem i održim online radionicu na temu “Digitalne i Medijske pismenosti”, o kanalima i načinu komunikacije, prepoznavanju lažnih vesti, o alatima i dodatnim platformama…
Ono što projekat izdvaja od drugih je to što “SOFA program podstiče međugeneracijsku saradnju i solidarnost, stvara koheziju zasnovanu na istinskom razumevanju.”
Kao i uvek, kada su ovakve teme u pitanju, vremena je malo i mogli bismo da razgovaramo i učimo nedeljama. 😊
Hvala najlepše Demir Mekic i Urošu Rankoviću na pozivu i saradnji i predivnim učesnicima, otvorenim za nova znanja i online komunikaciju.

Nešto više o SOFA:
Donator: United Nations Population Fund (UNFPA)

SOFA predstavlja paket onoga što je jednoj mladoj i starijoj osobi potrebno u vremenima krize, posebno se osvrćući na krizu uzrokovanom pandemijom COVID-19 i efektima na društvo. Program podstiče zajedničko delovanje i aktivnu razmenu između mladih i starijih osoba i predstavlja mesto gde će mlade i starije osobe imati priliku da razmenjuju, uče jedni od drugih, otvore dijalog o društvenim problemima i izazovima.

Paket znanja i veština koji nudi SOFA program će mladoj i starijoj osobi pomoći da u izazovnim vremenima steknu kompetencije koje će im značiti, budu podrška jedni drugima, i da kroz ideju solidarnosti zajedno menjaju zajednicu u kojoj žive.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *